17.8.2014

Universumin paras pehmeä ja paksu pannukakku

Olen jo kauan halunnut jakaa tämän reseptin "ihmisten ilmoille". Kyseessä on jokaisen elävän olennon makuhermoja hellästi hivelevä, universumin paras, paksuin ja ehdottomasti herkullisin & pehmoisin pannari! Itse en pidä littanoista ja jokseenkin vetisistä löllykkä pannareista, vaan juuri tällaisista muhkeista ja täyttävistä (ja makeista). Jokainen tätä pannaria maistanut on ihastunut tähän - jopa ne, jotka ovat sanoneet vihaavansa pannaria. Tämä lienee varma valinta myös nirsommalle syömämiehelle. 


Muhkea pannari, iso pellillinen.

Taikina
1L maitoa
100g voita
Reilu 2dl sokeria
3rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
4 kananmunaa
10dl vehnäjauhoja

Valmistus
Lisää maitoon kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri, leivinjauhe sekä suola. Lisää sulatettu voi. Lisää vehnäjauhot. Halutessasi voit antaa taikinan turvota, mutta välttämätötä se ei ole. Paista pannaria 200 asteessa n. 50min.


Kannattaa oikeasti kokeilla. Lupaan, ettet pety. Herkullista myös tällaisenaan, mutta käy myös mm. vadelmahillon tai tuoreiden marjojen kera. Yhtä hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin, samana kuin seuraavinakin päivinä. Halutessasi pienemmän pellillisen (ks. sellainen pieni uunivuoka), voi taikinan hyvin puolittaa.

5 kommenttia:

  1. kiitos tästä! Tällä tulee todellakin universumin parasta pannaria!

    VastaaPoista
  2. 200 asteessa 50 minuuttia on aivan liian pitkä aika. Tuli ikävän kova pinta. Mutta en luovuta. Yritän vielä 200 asteessa vaikka 25-30 min. Maku on kuitenkin hyvä.

    VastaaPoista
  3. Toisella kerralla paistoin 40 minuuttia ja nyt tuli hyvä. Lisäksi tuunasin vähän: ripottelin pinnalle sokeria ja kanelia ennen uuniin laittoa. Oikein hyvää.

    VastaaPoista
  4. Laitan seuraavaksi vähemmän jauhoja..Hiukan jankkia tanttua mun makuun tuli tosta määrästä jauhoja

    VastaaPoista
  5. 4 puol jsuhoja ja 35 uunissa ni parempi silti alkuperäosen ohjeen laittajaa dissamatta

    VastaaPoista